Astra Coupé Club

Forum Polskiego Klubu Astry Coupe
Teraz jest 26 lutego 2024, o 21:19

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


Dyskusje na temat elektryki. Tematy Car Audio, Navi, Video itp. omawiane są w innym dziale.

  1. Zanim otworzysz nowy wątek użyj szukajki.
  2. Nie wrzucaj linków do aukcji.



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowy kluczyk
PostNapisane: 2 kwietnia 2014, o 21:54 
Witam
Temat dotyczy astry znajomego 5hb 2003 1.7cdti
obecnie ma 1 zwykły (grot + immo) oraz jeden z centralnym (grot + immo+ centralne zamki)
zepsuła się elektronika centralnego zamka
oddawał już do 3 elektroników za każdym razem pochodziło może z 1msc
chciałby teraz to zrobić porządnie
upatrzyłem na znanym portalu aukcyjnym sam pilot centralnego zamka z obudową
ze swojego wyciągnę grot + immo włożę nową elektronikę z obudową
nasuwa mi się pytanie
czy wszystkie piloty z astry g podejdą do obojętnie której astry ? pomijam kwestię dodania pilota do modułu centralnego zamka
na coś szczególnie zwrócić uwagę ?

no chyba że znacie naprawdę wybitnego elektronika który byłby w stanie naprawić ową elektronikę w pilocie.


Góra
  
 
PostNapisane: 3 kwietnia 2014, o 13:58 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 października 2009, o 08:23
Silnik: inny
teoretycznie jak kupisz elektronikę kluczyka to musisz go dodać do modułu CZ, ale żeby to zrobić musisz też znać car pass samochodu
bez niego nie zaprogramujesz nowej elektroniki

jeśli stary kluczyk się psuję to można kupić nową elektronikę, trzeba tylko patrzeć żeby typ elektroniki był ten sam bo to różne wychodziły, najlepiej żeby sprzedający Ci elektronikę robili dokładne zdjęcia wtedy będziesz wiedział czy środek jest taki sam jak twój

gdy już kupisz odpowiednia elektronikę można przylutować procesory z zaprogramowanymi kodami do nowej elektroniki i powinno hulać, przy okazji proponuję też wymienić switch-e przy kluczyku na nowe ;)

takie przylutowanie to max 15 min dla kogoś ze stacją lutowniczą na gorące powietrze

_________________
drugstoreviewer.com


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 kwietnia 2014, o 15:59 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lutego 2007, o 19:05
Lokalizacja: Goleniów
Imię: Paweł
Silnik: inny
nie potrzeby car pass do doprogramowania pilota radiowego. Poza tym sa dwa rodzaje pilotow delphi i bosch. niestety nei sa zamienne mimo ze pracuja na tej samej czestotliwosci.
Osobiscie wydaje mi sie ze ci fachmani daja ciala i jak poprawisz luty wszystkie jakie sa na plytce łacznie z tym krzeselkiem na bateryjke to powinien zagadac taki pilocik.
Mam gdzies sama elektornike kluczyka od astry G ale musialbym zerknac jakiej marki to jest to jak cos tomoge ci za flaszke to opchnąć.

_________________
SHARAN 1.9 TDI AUY++++ i GOLF 1.9TDI ASZ+ by TUNE UP
Dianostyka OPEL i VAG -wszystkie modele wlacznie z najnowszymi


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 kwietnia 2014, o 17:30 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 października 2009, o 08:23
Silnik: inny
wesol napisał(a):
nie potrzeby car pass do do programowania pilota radiowego.

oczywiście że potrzebny, Tobie chodzi o kodowanie kluczyka tzw przypominanie gdy kluczyk nie reaguję wsadzasz go w stacyjkę dajesz na zapłon i przyciskasz zamykanie lub otwieranie i czekasz parę sekund aż kluczyk się zaprogramuję, ale tu nie chodzi o takie programowanie ;) Tu chodzi o dodanie do centralki nowego kluczyka działającego na innej częstotliwości

-Tech2
-rocznik modelowy, pojazd, elektronika nadwozia
-blokada rozruchu:
Obrazek
-F4 programowanie
Obrazek
-zaprogramuj kluczyk z transponderem
Obrazek
Strzałkami wpisać security code
Dalej wykonywać polecenia jakie się ukażą na ekranie.
Można też użyć testera Launch X431 , też programuje kluczyki.

OP-COM-em też da się to zrobić, wszystko sprowadza się tylko do security code samochodu bo bez niego nic nie zdziałamy dlatego zaproponowałem przelutować z razie wu procesory z kodami na inną elektronikę kluczyka

_________________
drugstoreviewer.com


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 kwietnia 2014, o 10:48 
Dobra chłopaki nie kłóćcie się
Car pass ma więc nie ma problemu
dziękuje za nakreślenie co i jak
bardzo mi się to przyda
jak określić który kluczyk posiadamy ?
Obrazek
Obrazek
wesol jakbyś mógł zobaczyć czy masz samą elektronikę byłbym wdzięczny

ps bertoneqp czy ten "security code" o którym piszesz to car pass ?


Góra
  
 
PostNapisane: 4 kwietnia 2014, o 11:58 
Offline
Forumowicz
Forumowicz

Dołączył(a): 3 kwietnia 2012, o 22:16
Imię: Piotr
Silnik: Z18XE
ManiaK napisał(a):
"security code" to car pass ?

Tak


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 kwietnia 2014, o 13:31 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 października 2009, o 08:23
Silnik: inny
ManiaK w sumie jak poznać to sam nie wiem ale oba kluczyki są tego samego typu :) więc spróbuj go zaprogramować a jak będą jakieś problemy to przelutuj procki które znajdują się pod stopką pod baterie i powinno wszystko śmigać bez problemu

_________________
drugstoreviewer.com


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 kwietnia 2014, o 16:44 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lutego 2007, o 19:05
Lokalizacja: Goleniów
Imię: Paweł
Silnik: inny
Techem 2 i mdi to sie swego czasu bawilem tez codziennie. Obecnie mam tez opka i jakdobrze pamietam to przy doprogramowywaniu pilota radiowego to niewolal o car pass. co innego gdy chcemy doprogramowac immo to tak- wola ocar pass.

Pilocik radiowy ten co mam to z wygladu tez taki sam jak na fotkach, tyle ze nie mam tego krzeselka na bateryjke.

_________________
SHARAN 1.9 TDI AUY++++ i GOLF 1.9TDI ASZ+ by TUNE UP
Dianostyka OPEL i VAG -wszystkie modele wlacznie z najnowszymi


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 kwietnia 2014, o 19:57 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 października 2009, o 08:23
Silnik: inny
wesol ja ostatnio z kolegą hett się bawiliśmy Tym bo ma centralkę z omy bez pilota i chcemy oprogramować nowy kluczy ale niestety woła o pass

_________________
drugstoreviewer.com


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 kwietnia 2014, o 21:58 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 grudnia 2008, o 01:28
Lokalizacja: ZGR/ szczecin/ Bochum
Imię: Pawel
Silnik: Z20LET
wesol security code jest potrzebny do dopisania nowego pilota w Astrze G.

_________________
Trzeba mieć paliwo w żyłach, ale i olej w głowie !!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 kwietnia 2014, o 11:15 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lutego 2007, o 19:05
Lokalizacja: Goleniów
Imię: Paweł
Silnik: inny
wlasnie nie pamietam dokladnie bo jakos sie nie skupialem nad tym. Wydawalo mi sie ze nie musialem wklepywac kodu by pilota dograć. Takz enei daje gwarancji na to co napisalem. Moze tez zalezy od centralki czy deplphi czy bosch. Kto to wie.

_________________
SHARAN 1.9 TDI AUY++++ i GOLF 1.9TDI ASZ+ by TUNE UP
Dianostyka OPEL i VAG -wszystkie modele wlacznie z najnowszymi


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 kwietnia 2014, o 18:48 
narazie jestem w polu gdyż kupiłem nie tą elektronikę w kluczyku ...
szukam dalej


Góra
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Regulamin Forum Astra Coupe Club
Created by Titleist & Coube    Managed by Astra Coupe Club Team
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL